Eerste hulp verlenen, dat leer je niet voor jezelf, maar om een ander te kunnen helpen. Een ander zou dat toch ook voor jou doen. In het dagelijks leven komt het voor dat je eerste hulp verleend. Van kleine ongevallen in de keuken, tot misschien wel iemand die op straat die ineens in elkaar zakt. Hoe je moet handelen en prioriteiten stellen en reanimatie moet verlenen?

De Emergency First Response (EFR) cursus is een opleiding in Reanimatie en Eerste hulp. Deze cursus is voor iedereen toegankelijk, zowel duikers als niet-duikers!
De EFR cursus is de ideale cursus om aan al de brevettatie vereisten van de Padi Res PADI Rescue Diver cursus te voldoen en vormt een naadloze voortzetting/aansluiting (aan land) van de Rescue opleiding.

Weet jíj wat je moet doen?

De Emergency First Response opleidingen, zijn in tegenstelling tot andere opleidingen die wij geven, niet alleen weggelegd voor duikers. Want het zijn cursussen voor iedereen die reanimatie en EHBO willen verlenen.

Waarom deze cursus volgen? 

Andere reanimatie cursussen daarentegen (bv. Rode Kruis) zijn niet echt ontwikkeld voor duikers en missen de relatie met de Rescue cursus en het ‘duiken’ in het algemeen!

De Emergency First Response cursus is bovendien een vrij compacte cursus, die op één (lange) avond of voormiddag/namiddag kan afgerond worden. Deze cursus is heel compleet en behandelt dezelfde reanimatie- en eerste hulp technieken als de professionele hulpdiensten. De cursus volgt de laatste richtlijnen die opgesteld zijn door de ERC (European Resuscitation Council), de overkoepelende Raad die voor alle landen van Europa beslist hoe de ‘Reanimatie- en Eerste Hulp’ technieken moeten uitgevoerd en aangeleerd worden in alle reanimatie-instellingen en scholen (inclusief hospitalen en medische professionals). 

Ter info: Om te kunnen brevetteren als Rescue Diver, dient men in het bezit te zijn van een geldig (max. 24 maanden oud) brevet in ‘Reanimatie en Eerste hulp’.
 

Het EFR systeem voor Reanimatie en Eerst hulp verlenen

Het totaal aan EFR cursussen richt zich erop om te leren prioriteiten te stellen en daarnaar te handelen. Het werk met de “cycle of care”. Wat inhoudt dat je leert wat je moet doen, wat het belangrijkst is om levensreddende hulp te verlenen totdat de eerste hulp diensten arriveren.

Want zeg nu eerlijk, hoe mooi jij je spalk ook aanbrengt bij iemand met een hartstilstand, hij of zij zal er nooit van kunnen profiteren. Daarom is handelen naar prioriteit de basis voor het verlenen van eerste hulp.

Cursusinhoud

De cursus is progressief opgebouwd en opgedeeld in 2 delen Primary & Secundary Care. Op het einde van deze cursus worden realistische ongevalsimulaties gedaan waarin al het geleerde aan bod komt.

Primary Care

  • Reanimatie van het hart
  • Mond-op-mond beademing
  • Gebruik van een defibrillator (AED)
  • Behandelen tegen shock
  • Stoppen van ernstige bloedingen
  • Behandelen van spinale verwondingen (nek en rug)

EHBO en Secundaire zorg 

Het tweede deel van de EHBO cursus bestaat uit de secundaire zorg. Dit is het handelen in niet direct levensbedreigende situaties. Deze heb je met de vaardigheden uit de primaire zorg al behandeld en zo ben je een stap verder in het proces. Wat we in dit deel van de opleiding behandelen zijn:

  • Beoordeling van verwondingen
  • Beoordeling van ziektes
  • Het leren spalken van breuken
  • Het aanleggen van verband


  

Vereisten :

  • Geen, interesse om andere mensen te kunnen helpen

Inbegrepen:

  • Handboek
  • Brevet
  • Prijs:  stuur mij een mailtje